Megköszönve a Kóstolom csapatának meghívását, álljon itt a sajtóközlemény. Nemes kezdeményezés, varázslatos helyszín, pazar kiállítói névsor. A borok milyenek, arról majd másfél hét múlva. Jöjjön, aki tud!!!

Közösen keresik a Kéknyelűben rejlő egységességet a badacsonyi borászok, jön az I. Kéknyelű Sétálókóstoló

Az Istvándy Birtok szervezésében hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg július 4-én a Kéknyelű Ízlelő elnevezésű sétálókóstolót a varázslatosan szép káptalantóti birtokon. A rendezvény központjában a Kéknyelű áll majd, a piknik hangulatú szabadtéri rendezvényre több, mint 20 badacsonyi borász jelezte részvételi szándékát.

Az Istvándy Birtok első nagyszabású gasztro rendezvényének - Gastro Weekend - nulladik napján idén rendhagyó, ám hagyományteremtő szándékkal a Kéknyelűé lesz a főszerep.

keknyelu_izlelo_kep4.jpg

Július 4-én délelőtt zárt ajtók mögött a sajtó és a szakma képviselőivel együtt kóstolják a borászok a hozott Kéknyelűiket és beszélgetnek a fajtáról, valamint keresik azt az egységes stílust, amely méltón képviselheti ezt az elsősorban a Badacsonyi borvidéken termelt szőlőfajtát. A Kéknyelű szőlőt górcső alá veszik geológiai szempontból is, illetve készül egy térkép is, amelyen a telepített ültetvényeket szeretnék majd szerepeltetni.

A rendezvény második fele a nagyközönség számára is nyitott: délután 5 órakor veszi kezdetét egy nem mindennapi sétálókóstoló az Istvándy Birtokon a Tóti-hegyen, amely naplementéig tart majd. A piknik hangulatú szabadtéri borkóstolón a badacsonyi borászok legjobb száraz Kéknyelűi lesznek kóstolhatóak, amelyek között számos díjazott bor is megtalálható. Egy kerekasztal-beszélgetés formájában pedig a közönség is kaphat ízelítőt a délelőtti napirendi pontok eredményéből. A beszélgetést Istvándy Gergely házigazda fogja moderálni. A sétálókóstolót kísérő rendezvények is követik: a szervezők készülnek naplemente túrával, valamint a vacsorázni vágyókat külön, a Kéknyelűre hangolt menüvel várják az Istvándy Birtokon.

A közlekedést megkönnyítendő a szervezők Badacsony és Köveskál irányából transzfer járatot indítanak a rendezvény előtt és azt követően is.

keknyelu_izlelo_kep6.jpg

Kiállító pincészetek: 

Bakó Ambrus Borászata; Barna Pince; Csendes Dűlő Szőlőbirtok; Fata Pince; Folly Arborétum és Borászat;

Imre Borpince; Istvándy Birtok és Borműhely; Kiss István; Laposa Birtok; Málik Pince; Németh Pince; 

Nyári Pince; Sabar Borház; Sipos Borház és Vendégház; SKIZO BORHÁZ; Szabó Pince; Szászi Birtok; 

Szeremley Birtok; NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonyi Kutató Állomás; VáliBor; 

Villa Tolnay Bor- és Vendégház

A rendezvény Facebook oldala.

A rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött, jegyrendelés itt.

Sajtókapcsolat és interjúszervezés:

Kalmár Borbála, +36302140323, kalmar.borbala@kostolom.hu

 

Szerző: Gonda Gyurka  2018.06.25. 18:25 Szólj hozzá!

Címkék: káptalantóti badacsony kéknyelű Istvándy Tóti-hegy kóstolom

A bejegyzés trackback címe:

https://igyunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr1014071069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása