Phoebe Buffay, a Jóbarátok hippi masszőrnője szerint, nem fogyasztunk el olyan dolgot, aminek arca van. Mi viszont tegyünk kivételt a VinoPiano-Borbár tételeivel, mert itt a boroknak van. Többféle is.

Arról most nem fog szó esni, hogy milyenek a borok, milyen a minőségük, melyiket mikor és mivel igyuk. Ez az arca a bornak, most nem fontos.

A VinoPiano gazdái arra jutottak, hogy a borok akkor a legjobbak, legfinomabbak, ha a készítője is mellette áll. Nem valami világraszóló ötlet, újdonság, viszont nehéz kivitelezni. A megoldás egyedi lett, bevállalós, emberközeli és kedvemre való.

A VinoPianoban nem nagyon van vertikális, fajtajelleges vagy egyéb, komplex tematikus kóstoló. Viszont igen gyakran tűnik fel a borlapról valaki. Hozza a borait, újat, régit, egyedit, ahogyan éppen a legizgalmasabbnak látja, és nem csak forgalmi tételeket, hanem a pince rejtett kincseit, büszkeségeit, kísérleteit is. 6-7 tétel, beszélgetés, információcsere, ismerkedés, arca lesz a palacknak.

Mellé az Élesztő és a Pancs Gasztrolacc finomságai. Szerintem már ez is nagy tett, jó eredmény, főleg azért, mert az itallapon nem a nagymenők, a magyar borélet jogos vagy megkérdőjelezhető sztárjai vannak. Így sok az újdonság, még nekem is.

Na, de ez csak egy-egy nap a hétből, mi van a többivel?

A méteres fotók, vagy hívhatjuk poszternek is, a falon. Folyamatosan gyarapodnak, egyre több borász arca vesz minket körbe. A helyszínen készült, nem beállítottak, sokkal inkább a hangulatot próbálják elkapni. Van itt kacagó Barcza Bálint, koncentrálva figyelő Homoky Dorka, Breitenbach borral pózoló Kiss János, laza Nyolcas Ádám. Személyessé válik az élmény, és egyedivé válik a hely, ilyen fotókiállítás nincs máshol a városban, csak a Tűzoltó utcában.

Vigyázzunk, mert a szemük sarkából figyelik, hogy jól választottunk.

24296523_855060954671659_1902850613729417332_n.jpg

A fotó az Arcot a bornak! kampány sajtótájékoztatóján készült, és a https://www.facebook.com/VinoPiano.hu/ oldalról származik. Remélem Balázs és Gábriel nem haragszik meg, hogy kölcsönvettem.

Szerző: Gonda Gyurka  2017.12.15. 18:20 Szólj hozzá!

Címkék: Tűzoltó utca VinoPiano Arcot a bornak

A bejegyzés trackback címe:

https://igyunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr3113503989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása