Először is nagyon jó, hogy van ez a pár nap.

Már érkezésemkor meglepő volt a szerdán szokatlan nagy tömeg. Két dologra gondoltam. Az időjárás jelentés még jó időt jósolt. A békében kóstolni, iszogatni, bolyongani szeretnének menekülnek a hétvégétől. Nem volt igazam. Csík zenekar koncert volt meghirdetve és az ma menő.

Mivel gyerekkorom óta sznob vagyok, sosem rajongtam olyan dolgokért, amit mindenki majmolt és az égbe emelt. Ez nem jelenti azt, hogy az adott dolognak nem ismerem el értékét. Ezért nem tudom, hogy tényleg volt, mert a koncert tervezett ideje alatt a Szekszárd-Sopron tengelyben töltöttem az időt. Az okoktól függetlenül őröljünk, hogy ilyen sokan voltak, bár félek, hogy sok volt a VIP, potyázó, haver, mint az igazi várható kereslet.

Ugyanez volt a helyzet csütörtökön is, amikor a szintén és méltán népszerű Ghymes nyomta. A tömeg tovább nőtt a megtelt táblát közelítve.

Mi lesz itt szombaton?

A két nap ajánlata:

  1. Lenkey Géza Fecsegő 2009-ből könnyedre hangolt, gyümölcsös, virágos, kedves tokaji házasítás. Az Élet szép gondolatmenetének folytatása. Géza szeretné, ha rozé helyett is tokaji bort innánk nyáron.
  2. Wineage: Arboleda Carmenere 2008. Kedves bor, fűszeres, paprikás illat, intenzív málnás ízzel, szerencsére nem túl sok tanninal, jó sok üdítő savval.
  3. Winage: La Cumbre Shiraz 2006 már egy komolyabb kategória. Lassan nyíló toast, kevés málna, eper, bors, fűszeres elegáns. Komoly beltartalom, jól esik inni, fajtajelleges fűszeresség, melegség.
  4. 4. IFDT: Buttler pince GB új (ejtsd:dzsibi) márkájából a 2008 sauvignon esett nagyon jól. Könnyed sauvignon, illatos, gyümölcsös, egri. Ugyanaz az alapanyag, mint a többi cabernetnél csak egy korábbi szüret.
  5. IFDT: Banfi Colvecchio Shiraz Sant Anitno 2006: a tanítani való illat, fűszeres, csokoládés, málnás, hosszú, melengető, hosszú sétálást kívánó komoly bor.

  6. Pfneiszl 2010 Merlot: melengető, gyümölcsös, kerek, könnyed merlot, ismerkedés a vörösborral első lépése.

  7. Pfneiszl 2007 Kékfrankos: kirobban a pohárból, letagadhatatlan soproni illatok, elegáns, tapasztaltabb orrnak. Ízben ugyanez a kategória. Hosszú ízek, ásványok, fém, szilva, cseresznye, komoly bor.

  8. Dél-Dunántúli Borklaszter házikó kötelező. Tolna, Pécs, Mohács új gyöngyszemei. Danubiana, Eberhardt, Hetényi, Németh Jankó. Meglepő korrektség, jó ár, felfedezések.

A dilijeim:

Az étel választék leginkább drága. Próbál izgalmas lenni, a rozmaringos malaccal sikerült is kicsit. A sonka és sajt tál sem volt túl megható. Viszont a sonkásoknál dolgozó vöröshajú hölgy kedvtelensége bicskanyitogató, magyarul bunkó. 1300 Ft-os szendvicsért egy mosoly legalább. WC és víz van elég. A pultokban viszont találunk még bőven információ hiányban szenvedő személyzetet.

Van még három nap. Nem lehet megpihenni.

Szerző: Gonda Gyurka  2011.09.08. 21:43 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyunkegyutt.blog.hu/api/trackback/id/tr703212470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása